Image

Ukko-Luoston MaisematupaPyhä-Luoston kansallispuistossa projekti

Pyhä-Luoston kansallispuisto on suosittu retkikohde ja uusi Ukko-Luoston maisematupa on toivottu lisä Luoston lähireiteille. Alle 2 km päässä Luoston kylältä sijaitseva maisematupa sopii hyvin myös aloitteleville retkeilijöille ja kansainvälisille matkailijoille, jotka haluavat turvallisesti ihailla luonnon valoilmiöitä. Omatoimisten retkeilijöiden lisäksi maisematupa palvelee alueen matkailuyrityksiä. Tupa reitteineen mahdollistaa yrityksille uusia, ympärivuotisia elämystuotteita esimerkiksi lumikenkäillen tai kävellen.

Luonnonsuojelualueella suojellaan pohjoisen haurasta luontoa, mutta myös esimerkiksi pimeyttä. Sitä ja luonnon erilaisia valoilmiöitä sekä vuodenkierron mukaan vaihtuvia maisemia voi tarkkailla ja kuvata maisematuvan suurista ikkunoista lämpimässä, suojassa sateelta ja viimalta. Maisematuvassa on myös pieni Tunturin valomaisemat -näyttely, jonka tekstien ja kuvitusten avulla retkeilijät pääsevät syventymään mm. kansallispuiston lajistoon, revontuliin ja tähtitaivaaseen. Näyttelyn upeat, lattiasta kattoon ulottuvat seinäkuvitukset on tehnyt Anna Pakkanen.

Koko artikkeli

Image

Projektiyhteenveto

Asiakas
Metsähallitus
Projekti
Ukko-Luoston maisematupa Pyhä-Luoston kansallispuistossa
Osoite
Pyhä-Luoston kansallispuisto sijaitsee Itä-Lapissa. Etäisyys Rovaniemeltä Luostolle on noin 115 km ja Kemijärveltä Pyhätunturille (tie nro 962) 47 km. Pohjois-Sodankylän Torvisista (tie nro 962) matkaa on noin 40 km.
Valaisimet
KVP-P1-30
Ammattimainen kohdevalaisin muotoiltavalla valokuviolla
Ohjaus
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image